Arbetsområden

Internationell privaträtt - Rådgivning och tvister | Lindgren Advokatbyrå

I internationella förhållanden, relationer, affärer och transaktioner kan du inte alltid ta för givet att det är svensk eller någon annan lands domstol eller lagstiftning som gäller. Internationell privaträtt omfattar de regler som gäller för val av jurisdiktion, lagval, forum eller verkställighet av en dom eller ett beslut, när det kommer till tvister som sträcker sig över landsgränser. Denna del av vår verksamhet är viktig vad gäller flera rättsområden såsom exempelvis familjerätt, äktenskapsskillnader, faderskap, bortförande av barn och arv m.m., Köp- och avtalsrätt där handeln mellan länder ständigt ökar och så också även tvisterna därom liksom konsekvensen, krav på skadestånd.

Beroende på gällande lag och eventuella överenskommelser mellan länderna, konventioner, bestäms vilken lag och domstol som är behörig att ta upp och avgöra en tvist samt var och hur den skall verkställas.

Lindgren Advokatbyrå biträder med rådgivning och vid tvister i internationell privaträtt i Stockholm och internationellt.

Se till att vara väl insatt redan från början för att undvika att stöta på problem och kontakta oss på Lindgren advokatbyrå vid frågor eller problem inom internationell privaträtt.

Svensk och internationell Affärsjuridik

Svensk och internationell familjerätt (privaträtt)

Fastighetsrätt

Övriga arbetsområden

Vill du bli uppringd?

Ring oss på 08-702 00 69 eller fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.